Preparation For Inovasi Science 2012


☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

....Assalamualaikum....


Hah, sebagai permulaan, kite letak gamba yg ini. sebab kite pg skolah untuk buat experiment tu naik moto...baru tau...PINK lg...kau ad ??
Itu moto akak kite laa..haiye..!!

Ari ni kite nk bercerita sedikit jee tak banyak pon. yg banyak nye gmbar je..
One day, cikgu KIMIA offer laa kt class kita tntang sape yg berminat nak masok pertandingan Inovasi Sience tu. kite pon tayarkan laa diri. eemm..sebab rase mcm best jee..ape lg..join jee laa. buka senang tau nak masok...cume kalas science jee yg dapat join haa...

Then dah dapat masok ni, cikgu pon berbincang tntang bahan yg akan kami buat tu..nk tau ker ??   alaa tak boleh laa. nanti cikgu kite marah..hehe.. tapi bahan utama yg kami gunakan ialah Minyak Masak yg telah digunakan...kau ad ??  kalau ad pack then anta kt rumah kite erk..sebab kami tak mencukupi minyak untuk buat experiment tu banyak kali....haha

Kita disuroh cikgu untuk mengambil minyak yg telah digunakan untuk menghilangkan bau dan menjernihkan minyak yg dah pon digunakan tu..

hah ini lah kite buad...minyak yg dah pon digunakan dan di campurkan dengan arang kayu sedikit...untuk menghilangkan baunya...amik masa jugax..tp malangnya, dia tak jernih-jernih jugax hitam jee kan..and hebatnya, bau dalam minyak dah pon hilang.. best-best..
so, sesiape yg nk hilangkan bau minyak masak yg ergh tu...silalah cuba   " ",

Okeyh..kami datang hanya mau try buat saja..adakah experiment yg bakal kami jalankan menjadi atau tidak.. nanti kita tunggu jee yee..lepas bertanding, kita show picturezz full version...haha..

Now, kita nk balik rumah. sempat lg tau poze dulu..hehe..jangan jelos tgok pic nii...kalau jelos pg tacink dalam toilet seminit. confem tak kan hilang kejelosan tu..haha..

Ini kite punye kak yong 4sn2.. 
Sweet tak ??
Chomel tak ??
kan
TOLONG LAH JELOS

Haha..dah..jgn nk Merepek...kami cume kawan jee laa..classmate kite je..okeyh, kite stop kt sini je la story-moli kite ni eh, penat pulak nk menaip. aii biase la dah lame tak menaip kan..

Kbaii  <3

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆






1 comment:

  1. dah lama menghilang....... welcome back !!!!

    ReplyDelete